Natuuravontuur met picknick in Wijkpark de Weijer

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Natuuravontuur Wijkpark de Weijer

Op zondag 22 september organiseert Gidsengroep IVN Weert een bijzonder natuuravontuur voor kinderen en hun ouders of grootouders in Wijkpark de Weijer, gelegen aan de Graafschap Hornelaan in Weert. Het evenement biedt een ideale gelegenheid om spelenderwijs de natuur te ontdekken en samen te genieten van een gezellige picknick.

Avontuurlijk natuurverkenning

Tijdens dit natuuravontuur ontdekken de deelnemers de verschillende vruchten en de bijbehorende bomen en struiken in Wijkpark de Weijer. Kinderen gaan op zoek naar kleine beestjes en kunnen creatief aan de slag met materialen zoals bladeren, takjes en eikels. IVN-gidsen begeleiden de activiteiten en delen hun kennis over de natuur met zowel de kinderen als de volwassenen. Na de verkenning volgt een ontspannen picknick in het park.

Alternatieve activiteiten bij slecht weer

Bij slecht weer is er een alternatieve activiteit voorzien. De deelnemers maken dan een wandeling en de kinderen kunnen deelnemen aan een puzzeltocht. Zo blijft het evenement in elk geval een leuke en leerzame ervaring voor iedereen.

Wijkpark de Weijer: locatie voor natuurliefhebbers

Wijkpark de Weijer is een prachtige groene oase met diverse planten en bomen. Het park beschikt over een fruitboomgaard, een smulhaag en een bijenstand. Een groep vrijwilligers onderhoudt deze unieke plek, wat het tot een ideale locatie maakt voor dit natuuravontuur.

Praktische informatie

Het evenement start om 10.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Het is belangrijk om je eigen eten en een kleed of stoel mee te nemen. De organisatie zorgt voor koffie, thee en ranja. Draag dichte schoenen en kleding die tegen een stootje kan, en neem eventueel insectenstift of -spray mee. Ze vragen je om je eigen afval mee naar huis te nemen. Parkeren kan in de inham naast de ingang van het park. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor drank en het onderhoud van het park wordt op prijs gesteld.

Aanmelden kan tot 20 september door een e-mail te sturen naar [email protected], met vermelding van het aantal kinderen en volwassenen.

Deel dit bericht
Geef reactie