Nieuwe verhalen verrijken de Avond4Daagse in Altweerterheide

Evenementen Reageer 2 min. leestijd
Een kampement van kanaalgravers tijdens Avond4daagse Altweerterheide

De Avond4Daagse in Altweerterheide heeft ook dit jaar weer een reeks onvergetelijke momenten opgeleverd. Tijdens de slotdag van het evenement werden diverse nieuwe en kleurrijke verhalen toegevoegd aan de rijke geschiedenis van de Hei. Gisteren verscheen er al een videoverslag. Echter deze extra bijdrage van Gert van Elk willen we je zeker niet onthouden.

Nieuwe verhalen

Om te beginnen, bracht een kampement van kanaalgravers uit de Napoleontische tijd het verleden op indrukwekkende wijze tot leven. Tegelijkertijd riep de paragnost Gerard Croiset herinneringen op aan de beruchte fake-foto’s van de Mariaverschijning. Bovendien gingen Suske en Wiske dit keer op avontuur, waarbij ze op zoek gingen naar de mysterieuze Weerter Urnenvelden. Daarnaast trok een gestrande koets, met een vrolijke groep terugkerend van jachthuis Figaro, veel aandacht.

Spontane reacties

In totaal hebben maar liefst 1138 enthousiaste wandelaars deelgenomen aan de Avond4Daagse. Hierbij zorgden de gevarieerde routes door het buitengebied van Altweerterheide voor veel plezier en verrassende ontdekkingen. Op de laatste avond voerde de route de deelnemers door de Kruispeel, waar de belevingsheuvel achter landgoed De Advocaat zonder twijfel een hoogtepunt vormde. Bovendien herinnerden de boerinnen van Weert de wandelaars aan de kletsnatte start van de laatste Bospop. Ondertussen zorgde het winkelmeisje van bakker Metsers Mies voor spontane reacties. Hetzelfde gold overigens ook voor de kanaalgravers en hun vrouwen, die op de zevende dag aan de waterkant hun dorst kwamen lessen.

Terras

Na afloop van de tocht genoten veel wandelaars nog van de gezellige sfeer op het terras van sportpark Op den Das. Zowel de deelnemers als de organisatie kunnen met trots terugkijken op een succesvol evenement.


Een bijdrage van Gert van Elk

Deel dit bericht
Geef reactie