Ontmoeting voor jonge mensen met dementie in Weert

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Hoewel het risico op dementie toeneemt met het ouder worden, is er een aanzienlijke groep mensen die op een leeftijd jonger dan 65 jaar dementie krijgt. Op Wereld Alzheimer Dag, zaterdag 21 september vindt voor hen en hun naasten een ontmoeting plaats in Weert.

Jonge mensen met dementie ontmoeten

Vorig jaar werd er voor het eerst een dergelijke bijeenkomst georganiseerd in Limburg. Jonge mensen met dementie en hun naasten kwamen samen om elkaar te ontmoeten. Ook namen zij deel aan een onderzoek dat volgens de organisatie mooie resultaten heeft opgeleverd.

Vanwege het overweldigende succes van deze bijeenkomst wordt er op zaterdag 21 september een tweede ontmoeting georganiseerd. Deze ontmoeting vindt plaats in het Keenter Hart aan het Sint Jozefskerkplein 3 in Weert. Wethouder Michèlle Ferrière zal de ontmoeting openen.

De bijeenkomst staat in het teken van het ontmoeten van lotgenoten en het leggen van nieuwe contacten. Daarnaast gaan onderzoekers van YOD-INCLUDED in gesprek met jonge mensen met dementie en hun naasten om hun behoeften in kaart te brengen. Op basis hiervan kunnen zij gerichte psychosociale ondersteuning ontwikkelen.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 21 september 2024
  • Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Keenter Hart, Sint Jozefskerkplein 3 in Weert
  • Deelname: gratis
  • Aanmelden: via deze link

Deel dit bericht
Geef reactie