Ook Limburg ontkomt niet aan code geel

Informatie Reageer 1 min. leestijd
Archieffoto

Toen het KNMI vanochtend code geel afkondigde voor een groot deel van het land, leek het nog alsof de provincie Limburg als enige de dans ontsprong. Inmiddels is er echter ook voor deze regio een weeralarm afgegeven.

In het hele land kunnen vandaag (zware) onweersbuien voorkomen, met plaatselijk kans op hagel en veel neerslag in korte tijd. Vooral in de kustprovincies kunnen ook windstoten optreden, die hinderlijk kunnen zijn voor het verkeer en buitenactiviteiten. 

Op enkele plekken kan er vandaag overdag al wateroverlast ontstaan, vooral in Noord-Holland. Vanaf vanavond neemt ook in Zeeland, Zuid-Holland en Friesland de kans op wateroverlast toe. Er is daarbij kans op overlast en schade rond en in het huis, zoals het onderlopen van kelders en tuinen.

Code geel in Limburg

Vanaf middernacht zullen landinwaarts de onweersbuien minder talrijk worden, maar in het westen (inclusief het westen van Noord-Brabant) en noordwesten kunnen de hele donderdag nog (zware) onweersbuien voorkomen.

Voor Limburg geldt de waarschuwing voorlopig echter slechts tot middernacht. Hier is tot die tijd kans op enkele onweersbuien, plaatselijk met veel regen in korte tijd, windstoten tot circa 75 km per uur en hagel.

Deel dit bericht
Geef reactie