Opbrengst sociaal energieproject naar Voedselbank Weert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Overhandiging cheque aan Voedselbank Weert e.o.

Op 3 september schonken Theo Jongeling van WeertEnergie en Richard Janssen van Nering Bögel een bedrag van 4.000 euro aan de Voedselbank Weert. Deze donatie komt voort uit hun gezamenlijke inzet voor een energieproject voor sociale minima in Weert, dat sinds 2020 loopt.

Sociaal energieproject

Nering Bögel bood gratis een dak aan WeertEnergie aan voor het plaatsen van zonnepanelen. De opbrengst van deze panelen was bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Zo konden zij ook profiteren van lokaal opgewekte groene stroom. Door complexe regels bleek de uitvoering echter lastig. Daarom besloten WeertEnergie en Nering Bögel om de opbrengst anders in te zetten. Dit leidde tot de donatie aan de Voedselbank Weert.

Dankbaar

Ria Zincken, voorzitter van de Voedselbank Weert, nam de cheque dankbaar in ontvangst. Ze zei: We zijn blij met deze donatie. Hierdoor kunnen we nog beter en nog meer mensen, die het hard nodig hebben, van voedselpakketten voorzien in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck. Niet genoeg te eten hebben, zorgt voor stress, gezondheidsklachten en kan leiden tot sociale uitsluiting.”

Deel winst voor maatschappij

Nering Bögel, specialist in watermanagement, raakte betrokken door het duurzame en sociale karakter van het project. Richard Janssen, directeur van Nering Bögel, verklaarde: “Het is Nering Bögel de laatste 30 jaar gelukt om van een wankelend bedrijf een topbedrijf te maken. Een deel van de winst wordt geïnvesteerd in de gemeente Weert, middels sponsoring van Weerter sportclubs en goede doelen. Ook de Voedselbank Weert zit nu in het dossier van Nering Bögel”

Op de juiste plek

Dankzij de donatie bereikt de opbrengst van het energieproject alsnog de mensen die het hard nodig hebben. Theo Jongeling, voorzitter van WeertEnergie, voegde toe: “We denken met deze en toekomstige donaties een werkbare manier te hebben gevonden om mensen met een sociaal minimum daadwerkelijk te helpen. Voedsel is net als schone energie een basisbehoefte”. WeertEnergie is een burgerinitiatief zonder winstoogmerk, dat lokaal duurzame stroom opwekt. “We zien het als onze plicht om de aarde schoon achter te laten voor iedereen. Nu en in de toekomst.”

Deel dit bericht
Geef reactie