Organisatie blikt terug op succesvol Open Monumentendag

Historie Reageer 1 min. leestijd

Afgelopen weekend vond de landelijke Open Monumentendag plaats, waar ook Weert aan meedeed. De organisatie spreekt van een zeer succesvol monumentenweekend dat veel bezoekers trok.

Thema Open Monumentendag

Het thema van Open Monumentendag 2024, ‘Routes, netwerken en verbindingen’, sloot perfect aan bij de rijke geschiedenis van Weert. De stad ligt al eeuwenlang op een belangrijk kruispunt van wegen en handelsroutes. Dit erfgoed vertelt verhalen over reizen, handel en culturele uitwisseling die nog steeds zichtbaar zijn in de monumenten van de stad.

Bezoekers

In totaal bezochten zo’n 4000 mensen 27 monumenten in Weert. Bezienswaardigheden zoals Kasteelpark Nijenborgh, de Sint Martinuskerk, diverse kapellen, abdij Maria Hart en de Paterskerk trokken veel belangstelling. Ook Museum W opende gratis de deuren voor het publiek.

Onthulling bij Beaux Champs

De afsluiting van Open Monumentendag vond plaats op het landgoed van Les Beaux Champs, waar burgemeester Raymond Vlecken een erfgoedbordje onthulde. Dit bordje vertelt de geschiedenis van d’n Advekaot, een belangrijk stukje erfgoed aan de Lozerweg in Weert.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel en Bart Maes

Deel dit bericht
Geef reactie