Schoolstraat gedeeltelijk afgesloten wegens instortingsgevaar gevel

Algemeen Reageer 1 min. leestijd
Kopgevel oude stadsboerderij staat op in storten

Een deel van de Schoolstraat is al enkele weken niet toegankelijk. Deze straat vormt een belangrijke verbinding tussen de Korenmarkt en de Oelemarkt. De afsluiting komt niet door wegwerkzaamheden, maar door het risico op instorting.

Aan de Schoolstraat 20 staat een historische stadsboerderij uit de 18e eeuw. De gevel van dit pand vertoont ernstige gebreken en dreigt in te storten. Om veiligheidsredenen heeft de gemeente de straat afgesloten. Inmiddels heeft men ervaring dat mensen afzettingen en borden aan de kant zetten. Daarom zijn er ook bouwhekken geplaatst.

Andere routes

Tijdens de kermis is het helaas niet mogelijk om via de Schoolstraat naar de Oelemarkt. Dus als je een avondje horeca doet: de Oelemarkt blijft bereikbaar via andere routes zoals via de Singel, het Carisstraatje en de Hoogstraat.

Toekomstplan

Er zijn plannen om de stadsboerderij te renoveren en om te bouwen tot een kleinschalig wooncomplex. Bij de gemeente Weert is een aanvraag ingediend voor de transformatie naar vier woningen. Het college van B&W heeft in juli dit jaar al een voorlopige goedkeuring gegeven.

Deel dit bericht
Geef reactie