Staking in het openbaar vervoer op woensdag 11 september

Informatie 1 reactie 1 min. leestijd
Archieffoto

Voor woensdag 11 september van 04.00 tot 08.00 uur heeft vakbond FNV een landelijke staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Deze ‘vroegpensioenactie’ van 04.00 tot 08.00 uur heeft onder andere impact op het treinverkeer van NS en het streekvervoer van Arriva.

“Op dit moment is nog niet duidelijk welke gevolgen de staking heeft voor onze reizigers en de dienstregeling”, zo meldt de NS. “De verwachting is dat reizigers in ieder geval hinder ondervinden van deze staking. ” NS adviseert reizigers de website en de reisplanner in de gaten te houden.  

Ook op de website van Arriva is te lezen dat er op 11 september wordt gestaakt. “Bussen, trams en treinen van Arriva, Transdev (Connexxion, Hermes, Breng), Keolis, EBS, Qbuzz én NS rijden niet tussen 04:00 uur en 08:00 uur.”

De staking in het openbaar vervoer vindt plaats omdat het kabinet nog geen acceptabel bod heeft gedaan voor het verlengen en verbeteren van de wettelijke zwaarwerkregeling (RVU). “Daarom voeren we de druk op met acties”, aldus vakbond FNV.

Deel dit bericht
1 reactie