SV Laar boekt eerste overwinning in eerste klasse E

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

Voor de tweede wedstrijd in de eerste klasse E moest SV Laar in het Brabantse Boekel aantreden tegen medepromovendus Boekel Sport. Om de wedstrijd te typeren zou je in de bewoordingen van ‘filosoof’ Johan Cruijff kunnen zeggen: “Je moet de bal hebben om te schieten en schieten om te scoren, maar dat is logisch.”  Nou, die bal had SV Laar heel veel in deze wedstrijd. Er werd vaak op doel geschoten, maar de goed keepende Michiel Merks voorkwam dat de score verder opliep dan twee Laarder doelpunten.

Wedstrijdverslag

Ook dit keer ging SV Laar weer voortvarend van start. Al in de 8e minuut ontstond er op de doellijn van Boekel Sport een gevaarlijke situatie waarvan Yannick Op Heij profiteerde. Scheidsrechter Hendrix wees in eerste instantie naar de middenstip, maar besloot de treffer, tot grote verrassing van spelers en supporters van SV Laar, na raadpleging van de grensrechter wegens buitenspel alsnog af te keuren. Het was uitstel van executie, want 2 minuten later zette Jurre Neijnens SV Laar op een 0-1 voorsprong.

Lang mocht SV Laar niet van de voorsprong genieten. In de 17e minuut bracht Tim Schuijers de partijen namelijk weer op gelijke voet: 1-1. SV Laar kreeg een aantal kansen om weer aan de leiding te komen, waaronder enkele vrije trappen net buiten de 16 waarvan keeper Michiel Merks er een fraai uit de linker bovenhoek tikte. Maar in de 33e minuut werd de op links staande Jurre Neijnens aangespeeld en na een korte rush schoot hij de 1-2 binnen. In het restant van de eerste helft kreeg SV Laar nog een paar kansen, maar het bleef 1-2.

Ook in de tweede helft bleef SV Laar de betere ploeg maar bleef het 1-2. Een verdiende, maar wat mager uitgevallen, overwinning.

Volgende wedstrijd

Volgende week ontvangt SV Laar EFC uit Eersel, de ploeg die in de eerste competitiewedstrijd tegen Boekel Sport gelijk speelde en daarna met 3-2 van De Ster verloor.