SV Laar volstrekt kansloos tegen Sparta Nijkerk

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

Met een 6-0 overwinning knikkerde Sparta Nijkerk SV Laar uit het toernooi voor de ‘grote’ KNVB beker. Een grote teleurstelling voor de enkele tientallen SV Laar-supporters die de verre reis naar Nijkerk er voor over hadden? “Ja en nee. Natuurlijk is het niet fijn om met grote cijfers te verliezen, maar het was ook bijzonder om even de professionele sfeer te proeven rond deze uit het zaterdagvoetbal afkomstige topclub.

Wedstrijdverslag

Vanaf de aftrap overtroefde Sparta SV Laar in nagenoeg alle aspecten van het spel. Al na enkele minuten moest een SV Laar-verdediger de bal uit het doel trappen. In de 8e minuut was het raak: Christof Ibrahim schoot de bal voor Sparta binnen. Aanvankelijk keurde scheidsrechter Spoon de treffer wegens buitenspel af, maar na raadpleging van de grensrechter kende hij het doelpunt alsnog toe: 1-0 voor Sparta. In de 25e minuut tekende Omar El Ghazouini met een leep boogballetje de 2-0 aan. Op slag van rust maakte Tyron Fonville er met een fraaie kopbal 3-0 van.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd in de 55e minuut door voormalig profvoetballer Roy Bakkenes gemaakt. Van grote afstand verraste hij de iets te ver voor zijn doel staande Laar-keeper Mike Betting met een schot in de kruising: 4-0. Met doelpunten in de 71e en 78e minuut bepaalde Frynslin Nsungi de eindstand op 6-0 voor de Nijkerkers.

Het enige wapenfeit aan SV Laar-zijde kwam op naam van keeper Mike Betting die een, enkele minuten voor tijd toegekende, strafschop van Sparta uit de hoek dook.