Teun is niet alleen sportief, hij kan ook goed tekenen

Kinderen Reageer 3 min. leestijd

Teun Truijen heeft de eer om op de voorpagina van het nieuwe ‘Sjors Sportief’-boekje te staan. De OBS Molenakker-leerling uit groep 8a is namelijk de winnaar van een tekenwedstrijd. Zijn creatie is volgens de jury de mooiste inzending. Uit handen van wethouder Martijn van den Heuvel kreeg hij maandagochtend 2 september het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt.

Naar voren

De kick-off van Sjors Sportief Weert 2024 vond maandagochtend plaats bij OBS Molenakker. Nadat de leerlingen aan de hand van vragen over Sjors Sportief op het schoolplein een warming-up hadden gedaan werd Teun naar voren geroepen. Daar kreeg hij uit handen van wethouder Van den Heuvel het eerste exemplaar van het boekje waarin ruim 40 sport- en andere beweegactiviteiten staan.

Jeugd moet meer bewegen

Sjors Sportief is een initiatief van het Lokaal Sportakkoord Weert, Weert in Beweging en Punt Welzijn, gesteund door tientallen Weerter verenigingen. Doel is de jeugd meer aan het bewegen te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen kunnen alle basisschoolleerlingen in Weert zich inschrijven voor sport- en beweegactiviteiten. Denk hierbij aan atletiek, badminton, padel en dansen. Ook lasergamen, waterskiën en avontuurlijke activiteiten bij de scouting behoren tot de mogelijkheden. In een aantal gevallen zijn hier kosten aan verbonden. In het Sjors Sportief-boekje staat hierover bij iedere activiteit meer informatie.

Sportieve Teun

Teuns tekening staat dus op de cover van het Sjors Sportief-boekje 2024. Hij tekende mascotte Sjors Sportief met daarachter een wereldbol. “Ik vind het belangrijk dat iedereen in de wereld kan sporten”, zo legt hij uit. Teun heeft het boekje zelf eigenlijk helemaal niet nodig. Hij hockeyt namelijk bij HV Weert. Wel gaat hij zijn vrienden aanmoedigen om, als ze nog geen sport beoefenen, er aan de hand van het boekje een uit te proberen.

Aanmelden

Alle basisschoolleerlingen in Weert hebben het boekje als het goed is maandag op school ontvangen. Vanaf dinsdag 3 september om 9.00 uur kunnen zij zich aanmelden voor een of meerdere activiteiten. Dat kan via de speciale Sjors Sportief-app of op de website www.aanbod.weertinbeweging.nl.

Max Vitaal

In het voorjaar van 2025 komt er ook een Sjors Sportief-versie voor ouderen: Max Vitaal. Max is de opa van Sjors en zit net als zijn kleinzoon niet graag stil. Hij gaat de senioren in Weert proberen over te halen om meer te bewegen.

In de video nemen we een kijkje bij de kick-of van Sjors Sportief Weert 2024. We zien hoe Teun het eerste exemplaar van het boekje overhandigd kreeg door wethouder Martijn van den Heuvel en hij vertelt ons meer over zijn winnende tekening.

Bekijk hier de video: https://youtu.be/iSCzl2O-QrQ

Deel dit bericht
Geef reactie