Training ‘GOED omgaan met dementie’ als vrijwilligersorganisatie

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Op dinsdagavond 8 oktober organiseert Punt Welzijn de training ‘GOED omgaan met dementie’ voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het Weerterland. De training wordt gegeven door trainers van Samen Dementievriendelijk.

Dementievriendelijke gemeente

Punt Welzijn: “In een dementievriendelijke gemeente willen we het dagelijks leven van mensen met dementie makkelijker maken. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van supermarkt en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie mee kunnen blijven doen. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. En waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen.”

Training ‘GOED omgaan met dementie’

Tijdens de training, die eerder dit jaar ook al in Nederweert werd gegeven, leer je meer over dementie en over hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Ook ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als iemand steeds dezelfde vragen stelt? Of als iemand vraagt naar zijn overleden partner? In deze training leer je ook hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie.

Praktische informatie

Deel dit bericht
Geef reactie