Uit de koker van Tekstverslaafd naar ‘poëzie op straat’

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
Eerste editie Tekstverslaafd in Weert

Donderdag 19 september vindt voor de vijfde keer Tekstverslaafd Weert plaats in Theater de Huiskamer. Dit populaire evenement is een open podium voor iedereen die zich op een creatieve manier met taal bezighoudt. Of je nu gedichten schrijft, korte verhalen deelt, aan ‘spoken word’ doet, of liedjes en hiphopteksten creëert, bij Tekstverslaafd draait alles om de gedeelde liefde voor taal, tekst en muziek. Zowel artiesten als publiek voelen die energie en verbinden zich door de kracht van woorden.

Of je nu een doorgewinterde artiest bent of voor het eerst het podium betreedt, Tekstverslaafd biedt je de kans om je talent te laten zien. Van beginners tot ervaren woordkunstenaars, iedereen is welkom om te leren, te delen en te inspireren.

Binnenhofje bij Eric Mertens Optiek

Charlotte van Zwam maakte haar debuut tijdens de eerste editie van Tekstverslaafd. Gerrian Rietjens, de host van het evenement, raakte zo geïnspireerd door haar optreden dat hij haar uitnodigde voor Cultureel Lint op zondag 22 september. Samen met vier andere dichters, waaronder Obi, Salma Ali, Gerrian en Ank, brengen ze hun poëzie ten gehore in het sfeervolle binnenhofje van Eric Mertens Optiek.

Na hun optreden vervolgen ze een route door de stad en laten op ludieke wijze hun gedichten achter. Bezoekers kunnen ook spontaan het podium pakken, net als tijdens Tekstverslaafd.

Meedoen aan Tekstverslaafd?

Wil je meedoen aan Tekstverslaafd? Aanmelden kan via de website van het Bibliocenter. Het eerste deel van de avond wordt geprogrammeerd op basis van aanmeldingen, maar in het tweede deel komt iedereen die dat wil aan de beurt via een grabbelton.

Het muzikale voorprogramma wordt om 19.30 uur verzorgd door het talent Norah Rhodes. De deuren gaan open om 19.15 uur en het open podium start om 20.00 uur.

  • Donderdag 19 september.: Tekstverslaafd Weert in Theater de Huiskamer
  • Zondag 22 september.: Cultureel Lint, binnenhofje Eric Mertens Optiek

Voel je welkom!

Deel dit bericht
Geef reactie