Van ‘bakplaat’ naar bloeiend plein bij Keenter Hart

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd

Het Keenter Hart is al jarenlang een ontmoetingsplek voor bewoners, verenigingen en organisaties uit de buurt. Mensen komen er samen voor gezellige activiteiten of huren een ruimte om hun eigen evenementen te organiseren. Hoewel het gebouw er van binnen en buiten goed uitziet, gaven bezoekers al enige tijd aan dat zij ideeën hadden voor het plein voor het pand.

Bakplaat

Het plein bestond voornamelijk uit steen en kreeg al snel de bijnaam “bakplaat”. De felle zon zorgde ervoor dat het vaak te warm was om er comfortabel te zitten. Hierdoor bleef het plein grotendeels ongebruikt en niet uitnodigend voor bezoekers.

Samenwerking voor vergroening

Na verschillende signalen van bezoekers besloten Punt Welzijn en het burgerinitiatief ‘Keent Onderneemt’ samen te werken. Ze bespraken met huurders en bezoekers hoe ze het plein groener konden maken. Dankzij de experimenteerregeling ‘Samen aan de slag’ ontving het project subsidie, waardoor de plannen in beweging kwamen. Deze samenwerking leidde uiteindelijk tot de groene transformatie van het plein.

Kleurrijke bloeiende planten

In de afgelopen maanden legde hovenier Vaessen plantenvakken aan voor bomen en vaste planten. Vrijwilligers vulden de vier plantenbakken met kleurrijke, bloeiende bloemen. Door het gunstige weer met afwisselend regen en zonneschijn zijn de planten snel gegroeid. Hierdoor heeft het plein nu een fris en groen uiterlijk gekregen dat uitnodigt tot gebruik.

Feestelijke opening

Op donderdag 5 september vond de feestelijke opening van het vernieuwde plein plaats. Gebruikers en huurders van het Keenter Hart verzamelden zich om samen het lint door te knippen, wat symbool stond voor de gezamenlijke inspanning. Na de opening genoten de aanwezigen van zelfgebakken wafels en een kop koffie in de stralende zon.

Activiteiten Keenter Hart

Benieuwd naar de activiteiten in het Keenter Hart? Kijk op de website van Punt Welzijn of klik op de deze link voor meer informatie.

Deel dit bericht
1 reactie