Vernieuwde OBS Molenakker 2 is “chill” en “open”

Human interest Reageer 4 min. leestijd

OBS Molenakker 2 heeft de afgelopen maanden een indrukwekkende transformatie ondergaan. De hoge, open ruimte bij de trap is verbouwd, waardoor extra vloeroppervlak is ontstaan. Daarnaast zijn de opvallende kleuren geel, oranje en rood vervangen door lichtere tinten, wat de school een frisse en moderne uitstraling geeft.

Feestelijke heropening

Op dinsdagochtend knipten twee leerlingen, met veel enthousiasme, een lint door om de vernieuwde school officieel te openen. Leerlingen, docenten en genodigden, waaronder oud-leerkrachten, vierden samen dit speciale moment. De heropening symboliseert een nieuwe fase voor de school, waarin ruimte en samenwerking centraal staan.

Meer openheid en samenwerking

Op de eerste verdieping is een nieuw leerplein gerealiseerd, waar leerlingen nu samen kunnen werken. Schoolleider Chrissy van de Kruijs benadrukt het belang van deze verandering: “We wilden meer openheid en verbinding creëren. De oude inrichting was sterk verouderd, dus een renovatie was dringend nodig.” Dankzij de open ruimtes kunnen docenten en leerlingen nu veel beter samenwerken.

Naast de veranderingen voor de bestaande leerlingen, biedt OBS Molenakker 2 ook ruimte aan TaleNT2, een school voor nieuwkomers. Oekraïense kinderen, die eerder les kregen op de voormalige Van Hornekazerne, zijn nu onderdeel van deze school. Projectleider Floor van Lith legt uit: “Momenteel hebben we 4 lokalen met 71 kinderen die op TaleNT2 zitten. Daar hadden we ook extra ruimte voor nodig. Daar heeft onder andere deze verbouwing ook voor gezorgd.”

Leerplein creëert inspirerende leeromgeving

Het nieuwe leerplein biedt leerlingen een uitnodigende plek om aan hun opdrachten te werken. Ze kunnen kiezen uit verschillende comfortabele zitmogelijkheden, zoals treinbankjes en poefjes. “Ze willen heel graag hier gebruik van maken, ze zijn er heel blij mee,” vertelt Van de Kruijs tevreden. De leeromgeving stimuleert zowel creativiteit als productiviteit.

Op tijd afgerond

Tijdens de zomervakantie werd er hard gewerkt om de renovatie op tijd af te ronden. Dankzij de inzet van vele handen was de nieuwe inrichting precies op tijd klaar voor het begin van het nieuwe schooljaar. Er is niet alleen een extra vloer bijgekomen, maar ook de afwerking kreeg veel aandacht. Nieuwe meubels en frisse kleuren zorgen voor een moderne uitstraling. Vorige week werden de laatste meubels geplaatst, precies op tijd voor de feestelijke opening.

Trots op vernieuwde school

Na de officiële opening gaven de leerlingen van de leerlingenraad met trots rondleidingen aan de aanwezige gasten. Ze toonden vol enthousiasme de nieuwe leerplekken en de moderne inrichting. Later die avond kregen ook de ouders de gelegenheid om de vernieuwde school te bekijken. Ze waren onder de indruk van de veranderingen en zagen hoe OBS Molenakker 2 is klaargestoomd voor de toekomst.

In de video vertellen leerlingen Haneen Alrefai en Kyra Sonnemans over hun ervaringen met de vernieuwde school. Kyra noemt de nieuwe ruimtes “chill” en legt uit waarom ze zo enthousiast is over de veranderingen: https://youtu.be/HvklwtTJfUY.

Deel dit bericht
Geef reactie