Voorstelling over PTSS met Robin Imthorn in Someren

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Someren – Stichting Veteranen Someren organiseert op zaterdag 26 oktober in De Ruchte, Someren, een bijzondere voorstelling. Het doel is om posttraumatische stressstoornis (PTSS) bespreekbaar te maken. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen in geüniformeerde beroepen. De voorstelling richt zich op bewustwording en biedt inzicht aan de betrokkenen, hun familie, vrienden en geïnteresseerden.

Oorlogstrauma’s

De voorstelling, Vleugel Vrij, vertelt het verhaal van Robin Imthorn, een onderscheiden oorlogsveteraan. Hij neemt het publiek mee op zijn reis door oorlogstrauma’s. Ondanks de tegenslagen weet Robin een indrukwekkende prestatie te bereiken. Hij vecht niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Dit benadrukt de kracht van doorzettingsvermogen.

Verhaal met muziek

Nordin Maouli, veteraan en pianist, begeleidt het verhaal met muziek. Dit versterkt de emoties in het stuk en maakt de voorstelling nog intenser. Het doel is om het publiek meer begrip te laten krijgen voor PTSS. Niet alleen de getroffenen, maar ook hun naasten worden geraakt door deze aandoening.

Erkenning en herkenning

Met deze voorstelling hoopt Stichting Veteranen Someren meer erkenning en herkenning te creëren. Het publiek krijgt inzicht in de zware mentale strijd die PTSS met zich meebrengt. Dit maakt het een avond vol emotie en bewustwording.

Kaartjes voor deze indrukwekkende voorstelling zijn te koop via de website van De Ruchte.

Bekijk een trailer van de voorstelling: https://youtu.be/K66gGWgE4cM

Deel dit bericht
Geef reactie