Voorzitter MMC Weert biedt excuses aan voor kwetsend pamflet

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto MMC Weert

Er heerst onrust bij voetbalclub MMC Weert na de verspreiding van een pamflet door de voorzitter van de club. In dit pamflet uitte hij zijn frustraties en zorgen over de overlast die zowel de voetbalclub als omwonenden van het voetbalveld ervaren. Het waren met name de terminologie en toon die de voorzitter in het pamflet gebruikte, die sommigen als kwetsend beschouwden.

Waarden van de vereniging

“Wij willen u hierbij informeren dat dit pamflet zonder voorafgaand overleg of goedkeuring van het bestuur is uitgegeven. MMC Weert staat voor een respectvolle en inclusieve omgeving, waar gelijkwaardigheid en respect voor iedereen vooropstaan”, zo laat het bestuur van MMC Weert weten middels een reactie op de website van de voetbalclub. “Wij begrijpen dat dit kan worden opgevat als een uitsluiting van bepaalde groepen, hetgeen niet strookt met de waarden die wij als vereniging hooghouden.”

Excuses van voorzitter MMC Weert

Ook de voorzitter van de voetbalclub zelf reageert middels een bericht op de website van de voetbalclub. Hij biedt daarin zijn excuses aan: “Recentelijk zijn er uitlatingen gedaan door mij die onbedoeld voor de nodige oproering binnen de club hebben gezorgd. Als voorzitter wil ik allereerst mijn oprechte excuses aanbieden voor de gebruikte terminologie. Het was absoluut niet mijn intentie om bepaalde groepen te stigmatiseren of uitsluiting te veroorzaken.”

Gesprekken voeren

De voorzitter betreurt het dat zijn woorden op deze manier zijn overgekomen. Tevens biedt hij zijn excuses aan voor de verwarring en gevoelens die hierdoor zijn opgewekt. De komende tijd zullen zowel de voorzitter van MMC Weert als het bestuur van de voetbalclub diverse gesprekken voeren. Hierin zal onder andere een aangescherpt beleid opgesteld worden om een zorgvuldige vorm van communicatie te waarborgen en ervoor te zorgen dat het navolgen en uitdragen van de normen en waarden van de vereniging consistent wordt gehandhaafd. “Wij roepen iedereen op om gezamenlijk te blijven werken aan een vereniging waarin respect, sportiviteit en gemeenschapszin centraal staan”, zo besluit het bestuur van MMC Weert.

Deel dit bericht
Geef reactie