Vrachtwagen verliest glasplaten bij spoorviaduct

112 Reageer 2 min. leestijd

Dinsdagmorgen rond 9.30 uur vond er een ongeval plaats op de Maaseikerweg in Weert. Een vrachtwagen, geladen met glasplaten, botste tegen het spoorviaduct.

Lading vrachtwagen

De lading bleek te hoog te zijn voor de doorgang, waardoor een aantal glazen platen gelaagd isolatieglas van de oplegger vielen en op de weg belandden. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De politie was snel ter plaatse en leidde het verkeer om. Het spoorwegviaduct was tijdelijk afgesloten voor wegverkeer, maar het treinverkeer ondervond geen vertraging door het incident. Medewerkers van handhaving ondersteunden later bij het regelen van de verkeersomleiding.

Schoonmaak

Om de weg weer vrij te maken, werden de Reinigingsdienst Weert en een berger ingeschakeld. Zij ruimden de brokstukken op en zorgden ervoor dat de weg weer veilig toegankelijk was.

Regelmaat

Het komt regelmatig voor dat voertuigen tegen dit spoorviaduct botsen. In mei van dit jaar vond er ook een ongeval plaats, waarbij een vrachtwagen het viaduct raakte.

Bekijk een video: https://youtu.be/f2nvuzj39E4


Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door een alerte WdG-bezoeker. Heb jij ook iets opmerkelijks gespot? Deel het met ons! Jouw tips maken dit soort nieuwsberichten mogelijk. Samen houden we elkaar geïnformeerd! Stuur een bericht via de app of het contactformulier.

Deel dit bericht
Geef reactie