Vrijwillige fietsenmakers voorzien kinderen van veilige fiets

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

De stichting Leergeld Weert, Nederweert en Cranendonck helpt jaarlijks meer dan duizend kinderen die in een minder financieel krachtige positie willen groeien en bloeien. Vrijwilligers van de stichting zetten zich belangeloos is om deze kinderen in alle opzichten mee te laten doen aan onze maatschappij, onder andere door hen van een werkende fiets te voorzien.

Deze kinderen hebben vaak geen fiets om mee naar school te gaan, naar een training of naar vriendjes en vriendinnetjes. Vrijwillige fietsenmakers zorgen voor een passende tweewieler en dragen zo een steentje bij aan de toekomst van deze kinderen. De fietsenmakers zorgen voor een veilige (tweedehands) fiets die de stichting gratis verstrekt aan kinderen die daarvoor in aanmerking komen.

Vrijwillige fietsenmakers gezocht

Door de grote aanvraag van dergelijke fietsen komt de stichting handjes tekort. Daarom is zij op zoek naar meer vrijwillige fietsenmakers. Heb je geen ervaring als fietsenmaker, maar ben je wel technisch handig en verstandig, dan kan een ervaren collega je het vak zeker leren.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat zij tenminste twee ochtenden per week in de werkplaats sleutelen. Dit gebeurt op de woensdag- en donderdagochtenden van 09.00 tot 12.00 uur in Weert.

Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur dan een kort bericht met je gegevens en motivatie naar [email protected].

Deel dit bericht
Geef reactie