Weert Lokaal vraagt oplossing voor bevertunnels De Vrouwehof

Politiek 3 reacties 2 min. leestijd
Bevertunnel bij De Vrouwehof

De politieke partij Weert Lokaal uit haar zorgen over de aanhoudende beveroverlast op en rond het woonerf De Vrouwehof. De partij dringt er bij het college van burgemeester en wethouders op aan om snel duidelijkheid te geven. Eerder genomen maatregelen hebben namelijk niet het gewenste effect opgeleverd, waardoor de overlast blijft. Dit brengt risico’s met zich mee voor de veiligheid van de bewoners en hun eigendommen.

Zorgen over bevertunnels en schade

Tijdens een recente bijeenkomst van het Raadscafé hebben bewoners van De Vrouwehof de urgentie van de situatie opnieuw benadrukt. Bevers graven tunnels in de buurt van woningen en wegen. Daardoor ontstaan gevaarlijke gaten, die de gemeente inmiddels met hekken heeft afgeschermd. Bewoners vrezen echter dat hun funderingen, terrassen en looppaden al beschadigd zijn en mogelijk zullen instorten als er niet snel actie wordt ondernomen.

Vragen Weert Lokaal

Het broedseizoen is op 1 september beëindigd. Daarom stelt Weert Lokaal de volgende vragen aan het college van B&W:

  • Hoe kan het dat de uitgevoerde maatregelen in het verleden niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd?
  • De gemeente, provincie en natuurorganisatie zijn op de hoogte van de situatie maar welke maatregelen worden op zeer korte termijn ondernomen om dit ernstig probleem voorgoed op te lossen?
  • De bewoners maken zich ook ernstige zorgen omdat schade aan hun eigendommen niet door verzekeringen gedekt worden, in hoeverre kunnen ze de gemeente aansprakelijk stellen voor schade?

De brief is inmiddels door het college van B&W ontvangen. Er wordt verwacht dat het college de brief op korte termijn zal beantwoorden.

Lees de brief (PDF): https://wdg.li/8htqmkt

Deel dit bericht
3 reacties