Weerter businessclub Cubis ondersteunt jong talent Cultureel Lint

Aanstormend talent te bewonderen bij het danspodium op de Oelemarkt 

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Cultureel Lint door Amber Verbunt

Stichting Cubis, de culturele businessclub van Weert, zal de komende drie jaar weer het festival Cultureel Lint ondersteunen. De bijdrage van Cubis maakt het, net als voorafgaande jaren, mogelijk dat vooral jong professioneel talent zich kan presenteren tijdens de jaarlijkse opening van het culturele seizoen. Een prominente plek binnen de programmering is zo gegarandeerd. Cubis geeft op deze manier jongeren een kans om door te groeien in hun carrière.

Driejarige overeenkomst

Deze week tekende voorzitter Balder Lamers namens Stichting Cubis wederom een driejarige overeenkomst met voorzitter van Stichting Cultureel Lint Frank Rademakers. 

Rademakers over deze bijdrage: “We zijn erg blij met de voortzetting van de ondersteuning door Cubis. Een podium bieden aan professionele en amateurkunstenaars is een van de belangrijkste doelstellingen van Cultureel Lint. Zeker voor jonge makers is het vaak moeilijk om een podium te krijgen. Op deze manier worden ze bij een groot publiek in schijnwerpers gezet. We zijn blij dat Cubis deze makers extra ondersteunt.”

Balder Lamers over de keuze van Cubis: “Tijdens deze editie van Cultureel Lint ondersteunt Cubis het danspodium op de Oelemarkt waar Urban Dance talent Cis Brans uit Weert een aantal dansbattles zal verzorgen. Cis danst en battelt over de hele wereld. Het podium wordt afgewisseld met optredens van amateurdansers uit Weert. Jong danstalent dat weer doorgroeit naar, wie weet, een professionele carrière. Zo ondersteunde Cubis de afgelopen jaren onder andere percussionist Dominique Vleeshouwers, illusionist Nigel Otermans, harpiste Michelle Verheggen en choreografe Jennifer Romen. Zij timmeren nu met veel succes aan de weg en zijn weer een inspiratiebron voor alle jonge talenten die hun opwachting maken op een van de vele podia tijdens Cultureel Lint.”

Cultureel Lint 2024

Cultureel Lint vindt dit jaar plaats op koopzondag 22 september van 13.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Weert. Er zijn onder andere optredens van illusionist Nigel Otermans (bij het Munttheater) en harpiste Michelle Verheggen (bij Museum W). Het volledige programma is te vinden op www.cultureellint.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie