Weerter Rockband SugarPunch! brengt eerste EP uit

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd
Scene uit videoclip (via management SugarPunch!)

Afgelopen maandag 9 september heeft de Weerter Rockband SugarPunch! zijn eerste EP ‘Damn Honey’ uitgebracht, compleet met een nieuwe videoclip voor het titelnummer. 

Eerder dit jaar gooide de band al hoge ogen op met de eerste single van de EP: ‘His Girl Now’. In de videoclip werd er nadruk gelegd op hun thuisbasis Weert. Door te filmen in Richard’s Bar, en met medewerking van de zanger van Weerter band ‘Tommy Gazer’ gaven ze daad bij de woorden “support your locals”.

Lokale banden

Voor de videoclip van ‘Damn Honey’ werden wederom lokale banden aangehaald. Het verhaal van de clip speelt zich namelijk af in de meest geliefde rock-kelder van Weert: Café Zig-Zag. Bewapend met vertrouwde videograaf Dion Huiberts en hoofdrolspeler Stefan Nijssen (Prozac Nation) gaf de band vorm aan zijn ideeën. Op een zomerse zondag werd de befaamde kroeg voor één dag omgebouwd tot filmset.

Voor de opnames van de EP spendeerde de band een volledige week in de studio van Toneshed Recordings in Horst. Met producer Erwin Hermsen achter de knoppen heeft SugarPunch! een drietal catchy rock liedjes opgenomen.

Damn Honey

‘Damn Honey’ is gebaseerd op de verschillende stadia van de liefde. Waar het titeldragende lied ‘Damn Honey’ een uiting is van zelfwaarde en -kennis, geeft het liedje ‘Scandeliciously Vicious’ juist de ruimte voor onzekerheid en wordt er duidelijk gerefereerd naar een break-up. In de eerste single van de EP ‘His Girl Now’ komt het weer neer op waardering en dankbaarheid voor de lessen die vorige liefdes met zich hebben meegebracht. Met pakkende refreinen en meezingbare teksten, is deze EP een verzameling van de ‘poppy’ kant van het repertoire van de band – en een ode aan romantiek en relaties.

SugarPunch!

SugarPunch! heeft zich met zijn DIY-mentaliteit keer op keer bewezen, met shows variërend van festivals tot gevestigde clubs zoals De Bosuil, De Pul, Nieuwe Nor, Radhaus (DE) en Urpop. Inmiddels staat zowel 2024 als 2025 ruim volgepland met shows in België, Duitsland en Nederland voor de promotie van EP ‘Damn Honey’.

De videoclip van “Damn Honey” is te bekijken via YouTube. De volledige EP is te beluisteren via Spotify. Liever live komen luisteren? Op 14 september aanstaande. staat SugarPunch! in Poppodium SJOR in Roggel.

Deel dit bericht
Geef reactie