Weerter VVD vraagt aandacht voor kermisroute door Beekstraat

Politiek 2 reacties 2 min. leestijd
Beekstraat Weert

Binnenkort is het weer kermis in Weert. Voor de ondernemers in de Beekstraat zijn deze dagen echter minder gunstig. De Weerter VVD vraagt aandacht voor hun situatie en heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders.

Verbindingsroute

Ondernemers constateren dat de Beekstraat, die voorheen een belangrijke verbindingsroute vormde tussen de kermispleinen, nu grotendeels buiten de bezoekersstroom valt. Hierdoor overwegen enkele ondernemers zelfs hun deuren te sluiten, omdat er nauwelijks voorbijgangers zijn.

Verlies potentiële klanten in Beekstraat

Volgens de VVD is het belangrijk om op te merken dat de Beekstraat de laatste jaren niet meer als natuurlijke doorgang voor kermisbezoekers dient. Dit komt doordat de huidige plaatsing van attracties de toegang bij de entree blokkeert, wat het minder aantrekkelijk maakt om de straat in te lopen. Hierdoor verliezen de ondernemers, met name de horeca, een aanzienlijk aantal potentiële klanten.

Profijt voor ondernemers

De Weerter VVD onderstreept dat lokale ondernemers tijdens de kermis optimaal moeten kunnen profiteren. De gemeente moet hier actief aan bijdragen. De partij verwacht dat het college deze visie ondersteunt. Toch begrijpt de VVD niet waarom de kermis niet zo wordt georganiseerd dat ook de ondernemers in de Beekstraat, vooral de horecabedrijven, optimaal kunnen profiteren.

De Weerter VVD stelt daarom de volgende vragen aan het college:

  1. Waarom wordt de Beekstraat niet meer gebruikt als verbindingsstraat tussen de kermispleinen zodat bezoekers langs de ondernemers in de Beekstraat worden geleid?
  2. Waarom worden attracties dusdanig gepositioneerd dat het lijkt alsof de entree van de Beekstraat afgesloten is, in ieder geval lastig te bereiken is?
  3. Wat zijn de mogelijkheden om de Beekstraat toch weer actiever onderdeel te maken van de Kermis in Weert?

De brief is inmiddels ontvangen door de gemeente. De verwachting is dat het college binnenkort met een reactie zal komen.

Lees de brief (PDF): https://wdg.li/flblv7n

Deel dit bericht
2 reacties