Wethouder deelt letterkoekjes uit met Digi-Taalhuis

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Vrijdagochtend deelde wethouder Martijn van den Heuvel samen met het Digi-Taalhuis versgebakken letterkoekjes uit in de Muntpassage in Weert. Hij deed dit om meer inwoners te stimuleren hulp te vragen wanneer zij moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en het omgaan met een computer, tablet of smartphone.

Letterkoekjes

Diverse passanten namen de letterkoekjes blij verrast in ontvangst en raakten aan de praat met de aanwezigen. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met deze actie willen we op een leuke manier het gesprek hierover beginnen. Ik hoop dat dit helpt om mensen te motiveren om zich verder te ontwikkelen.”

In de zeven Midden-Limburgse gemeenten hebben ongeveer 33.000 inwoners moeite met lezen, schrijven of het omgaan met een computer, tablet of smartphone. Door het uitdelen van zakjes versgebakken letterkoekjes willen de gemeenten meer inwoners bereiken én moeilijk lezen, schrijven en rekenen beter bespreekbaar maken. In de zakjes zit een kaartje waarop inwoners kunnen aangeven wat zij willen leren. Dit kaartje kunnen ze inleveren bij het Bibliocenter, waarna het Digi-Taalhuis hierover contact met hen opneemt.

Digi-Taalhuis

Het Digi-Taalhuis is een onderdeel van een bredere samenwerking waarin meerdere partners hun krachten bundelen in de strijd tegen laaggeletterdheid. Meer informatie hierover is te vinden op www.bibliocenter.nl/digitaalhuis.

Deel dit bericht
Geef reactie