Wieërter Vastelaovendj Lidjes Festival keert terug

Vastelaovendj Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - WVLF - Stefan Wolter - Fotograaf Theo Van de Winkel

Het Wieërter Vastelaovendj Lidjes Festival (WVLF) maakt in 2025 zijn comeback. Na een periode van bezinning heeft de organisatie met een frisse blik het evenement nieuw leven ingeblazen.

In 2024 leidde een afname van deelnemers tot de annulering van het festival. Het leek erop dat de lange traditie van het Wieërter vastelaovendj-lied zou eindigen. Toch zorgde een eenmalige online campagne ervoor dat de muziek een podium bleef houden.

Dit jaar hebben afgevaardigden van stadsvastelaovendjvereiniging De Rogstaekers, VV de Brökwagters en VV De Vêrkusköp de handen ineen geslagen. De terugkeer van het WVLF staat vast, met als doel de Weerter vastelaovendj-muziek te stimuleren en artiesten eenvoudig de kans te bieden om mee te doen.

Artiesten ontvangen vergoeding

De grootste verandering is de financiële ondersteuning voor artiesten. Waar deelnemers vroeger zelf moesten betalen, krijgen zij dit jaar juist een vergoeding. Artiesten die hun eigen nummer produceren en inleveren, ontvangen €200. Voor wie nog geen volledig nummer heeft, biedt de organisatie kosteloos professionele ondersteuning, met als resultaat een basismuziekband om mee op te treden. Er is ruimte voor maximaal 11 artiesten die in aanmerking komen voor de vergoeding. Bij meer aanmeldingen wordt een selectie gemaakt.

Festivaldatum en aanmelding

Het WVLF vindt plaats op zondag 26 januari 2025. De exacte locatie wordt later bekendgemaakt. Artiesten kunnen zich vanaf nu aanmelden. De deadline voor het inzenden van nummers is 11 november 2024. Na deze datum start de organisatie met de voorbereidingen, inclusief productieondersteuning voor artiesten die hier gebruik van willen maken. In de aanloop naar het evenement worden de deelnemers bekendgemaakt via de website en social media van het festival.

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op www.wvlf.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie