Woensdagochtend definitief geen bussen en treinen door staking

Algemeen 3 reacties 2 min. leestijd

Vakbond FNV heeft voor morgen een landelijke staking in het openbaar vervoer aangekondigd, waardoor er woensdagochtend 11 september tussen 4.00 en 8.00 uur geen NS-treinen zullen rijden. NS adviseert reizigers om hun reis uit te stellen of gebruik te maken van alternatief vervoer. Ook het streekvervoer ligt die ochtend stil. Gisteren was nog onzeker welke algehele impact de staking zou hebben.

Later in de ochtend op schema

Normaal gesproken starten de voorbereidingen voor de dienstregeling vroeg in de ochtend, maar door de staking begint NS pas vanaf 8.00 uur met deze voorbereidingen. De dienstregeling wordt dan geleidelijk opgestart. Naar verwachting rijdt NS later in de ochtend weer volgens het normale schema. Reizigers krijgen het advies om vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen, die dinsdagavond wordt bijgewerkt.

NS begrijpt de zorgen van medewerkers over de aflopende zwaarwerkregeling, maar betreurt dat reizigers nu de dupe worden van dit conflict tussen de vakbond en de Nederlandse overheid, waarin NS geen partij is.

Internationale treinen

Ook de internationale treinen vanuit Nederland rijden morgen niet tijdens de staking. Vanaf 08.00 uur begint NS de dienstregeling weer op te starten. Reizigers kunnen voor informatie en reisadvies de website van NS International raadplegen.

Bereikbaarheid Schiphol

Station Schiphol blijft tijdens de staking beperkt bereikbaar per trein. Er rijden vier keer per uur treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. Reizigers die van en naar Schiphol reizen, wordt aangeraden om, indien mogelijk, een alternatief vervoermiddel te gebruiken.

Bussen

Er rijden tussen 4.00 en 8.00 uur ook geen bussen van Arriva en Bravo.

Deel dit bericht
3 reacties