Ana geeft persoonlijk stijladvies ‘Só Para Ti’

Spotlight Reageer 5 min. leestijd

“Kleding is je persoonlijkheid in textiel”, aldus Ana Sofia Peres. De 44-jarige onderneemster uit Weert opende onlangs een eigen studio in het Cwartier. Hier geeft ze zowel dames als heren persoonlijk stijladvies om hen zo te helpen het allerbeste in zichzelf naar boven te halen. ‘Só Para Ti’ – alleen voor jou.

Só Para Ti

“Wanneer ik met jou als klant bezig ben, is deze studio even ‘alleen voor jou'”, zo legt Ana Sofia uit. Vandaar de naam van haar bedrijf, waarin Ana Sofia ‘alleen voor jou’ met haar Portugese roots vertaalde tot een stijlvolle titel. Stijl is immers waar het allemaal om draait bij Só Para Ti. Maar dan wel persoonlijke stijl: “In de modewereld staat een bepaalde kleur of een bepaald patroon centraal, bij mij is dat de persoon”, aldus Ana Sofia.

“Stijlen gaat om wie je bent, om je identiteit. Hoe wil je gezien worden?” Kleding is volgens Ana Sofia onze sterkste non-verbale communicatie. “Want wat doen wij als er iemand een ruimte binnenloopt? We scannen in een paar seconden hoe diegene eruitziet en dat vormt onze eerste indruk.” Daarom is het volgens de styliste ook zo belangrijk dat iemand zich zelfverzekerd voelt in zijn of haar kleding.

Zelfvertrouwen

Om haar klanten uiteindelijk stralend de deur uit te laten gaan, verdiept Ana Sofia zich eerst in hen. “Het begint altijd met een kennismakingsgesprek, want ik wil weten wie je bent. Wat doe je voor werk? Wat zijn je hobby’s? Hoe ziet je dagelijks leven eruit? Dat is stap één. Daarna vullen we een lijst in waarin specifieke vragen worden gesteld zoals welke stoffen je prettig vindt, waar je gaat winkelen en of je van printjes houdt. Uiteraard ga ik niet zomaar op basis van die lijst voor je aan de slag, maar haal ik je uit je comfortzone. Ik kijk heel anders naar jou dan jij naar jezelf kijkt. Zou ik je adviseren wat je thuis al hebt, dan is mijn waarde nihil. Daarom maak ik altijd een combinatie voor je die jij zelf niet uit zou kiezen. Met als doel dat jij de deur uitloopt en zegt: “Ja, dit ben ik. Dit had ik nodig!” Zo’n boost van zelfvertrouwen wil ik jou meegeven.”

Investering in jezelf

Dat kan bij Só Para Ti op verschillende manieren. Ana Sofia: “Misschien heb je binnenkort een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of een beurs en wil je advies over welke kleding je daarbij het beste aan kunt trekken. Of ben je flink wat kilo’s afgevallen en heb je moeite met het herontdekken van je eigen stijl. Je kunt voor allerlei hulpvragen bij mij terecht.”

Zo voert Ana Sofia kleur- en figuuranalyses uit, komt ze bij je thuis om je kledingkast door te spitten, kun je samen met haar gaan winkelen en staat ze voor je klaar bij prangende stijlvragen. “Ik wil dat mijn klanten hier gezien en gehoord worden”, aldus Ana Sofia. Een kennismakingsgesprek is bij haar dan ook altijd gratis en vrijblijvend. “We leren elkaar eerst kennen en bespreken dan wat ik voor jou kan betekenen. Dat kan iets eenmaligs zijn of een volledig traject, en alles daartussenin.”

Bovendien zijn zowel dames als heren welkom, van alle leeftijden. Ana Sofia heeft echter niet voor iedereen direct de juiste kleding in haar studio hangen: “Ik heb geen kledingzaak hier, maar wel een aantal exclusieve kledingstukken om iemand eens iets anders aan te laten trekken dan hij of zij gewend is.” Uiteindelijk is het wel Ana Sofia’s doel om een eigen boetiek te openen, maar daarin wil ze het concept van Só Para Ti blijven voortzetten: “In een winkel moet je je aandacht verdelen over verschillende klanten, hier niet. Hier kom je echt voor een investering in jezelf.”

Meer informatie

Is de studio van Só Para Ti op nummer 214 in het Cwartier niet gereserveerd voor een klant, dan ben je altijd welkom om eens binnen te lopen. Om te snuffelen tussen de unieke collectie van Ana Sofia, of om een praatje te maken over wat zij voor jou kan betekenen. Alvast online een kijkje nemen kan via de Instagrampagina van Só Para Ti.

Deel dit bericht
Geef reactie