Avondshow boven Weert: regenboog, helikopter en komeet

Opmerkelijk Reageer 1 min. leestijd
Fotograaf: Carlo van Hout

Gisteravond was er in het luchtruim van Weert van alles te zien (en te horen), van gewone verschijnselen tot echte zeldzaamheden. De avond begon met een prachtige regenboog en avondrood boven de stad, gevolgd door een reeks opmerkelijke momenten.

Rond 18.00 uur zorgde het weer voor een kleurrijke regenboog, zichtbaar vanuit Weert. Alsof dat nog niet genoeg was, kleurde de hemel even later rood met een schitterende zonsondergang. Rond 19.30 uur klonk het bekende ‘wop-wop’ geluid van een helikopter, maar deze bleef onzichtbaar, zelfs op de vliegtuigradar. Later bleek het om een politiehelikopter te gaan die pas boven Valkenswaard weer opdook via de radar. Waarschijnlijk was hij bezig met een geheime missie.

Ondanks de bewolking en regen was het grootste spektakel nog niet voorbij. Even later verscheen er namelijk een komeet aan de hemel boven Weert: de C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS). Dit is een zeldzaam hemellichaam dat maar eens in de 80.000 jaar te zien is. Hieronder vind je enkele beelden van dit unieke moment, genomen vanaf het Stationsplein in Weert.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

Deel dit bericht
Geef reactie