Begeleiding bij aanvragen hulp via Wmo

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via FNV afdeling Weert

De Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) heeft als doel dat dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en aan de samenleving deel kunnen nemen. Om dit te kunnen bewerkstelligen, moeten zij echter wel de juiste hulp kunnen ontvangen. De afdeling Weert van de FNV begeleidt zowel leden als niet-leden gratis bij het aanvragen van deze hulp.

Via de Wmo kunnen cliënten, hun mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers onder andere huishoudelijke hulp, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen aanvragen. De FNV heeft een grote groep kaderleden geschoold om hen hierin te begeleiden.

Deze kaderleden zijn inmiddels gecertificeerd en in de regio Midden-Limburg beschikbaar wanneer iemand een beroep moet doen op een Wmo-voorziening. Zowel leden als niet-leden kunnen gratis een beroep doen op de hulp van deze Wmo-begeleiders: voor het aanvragen van nieuwe Wmo-voorzieningen, maar ook wanneer er iets aangepast moet worden in een bestaande Wmo-voorziening. Mocht er juridische ondersteuning nodig zijn tijdens dit traject, dan dient de client wel lid te worden van de FNV om bijgestaan te worden door een van de juristen van de vereniging.

Hulp bij indienen Wmo-aanvraag

Hulp van de FNV bij een Wmo-aanvraag kan worden aangevraagd op twee manieren:

  • Door te bellen naar het FNV-contactcentrum via 088-368 0 368 of
  • Door het open spreekuur te bezoeken in het FNV Vakbondshuis aan de Schepenlaan 6 in Weert. Dit spreekuur vindt iedere dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur plaats.
Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie