Bewoner naar ziekenhuis en complex ontruimd vanwege koolmonoxide

112 Reageer 1 min. leestijd

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 4.00 uur, werden de hulpdiensten opgeroepen vanwege een melding van koolmonoxide in een appartement aan de Thornstraat. Na metingen door de brandweer bleek er inderdaad sprake van vrijgekomen koolmonoxide.

Er werd alarm geslagen nadat een bewoner zich onwel voelde. Deze persoon is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Bij het meten in de appartementen en het trappenhuis werd koolmonoxide gemeten, waarna alle bewoners van de zes appartementen, inclusief eventuele huisdieren, tijdelijk hun woning moesten verlaten.

De brandweer heeft verder onderzoek verricht en alle appartementen en het trappenhuis geventileerd. Nadat er geen koolmonoxide meer werd gedetecteerd, mochten de bewoners terugkeren naar hun appartementen. De vermoedelijke oorzaak van de koolmonoxide was een technisch defect aan een cv-ketel.

Koolmonoxide, een echte sluipmoordenaar

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat bekend als de ‘sluipmoordenaar.’ Het gas is onzichtbaar en geurloos, maar inademing kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. In Nederland overlijden jaarlijks gemiddeld 5 tot 10 mensen aan koolmonoxidevergiftiging, en honderden belanden in het ziekenhuis. Een koolmonoxidemelder in huis is daarom sterk aanbevolen. Je leest er meer over op de website van de brandweer.

Deel dit bericht
Geef reactie