Bijeenkomst over prikkelverwerking en hooggevoeligheid bij kinderen

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pexels

Bibliocenter organiseert, in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin, een themabijeenkomst over prikkelverwerking en hooggevoeligheid bij kinderen van 2 tot 18 jaar. Deze avond vindt plaats op 6 november om 19.30 uur bij Bibliocenter Weert en is gratis toegankelijk.

Prikkelverwerking en hooggevoeligheid

Kinderen worden dagelijks blootgesteld aan allerlei prikkels zoals geluiden, geuren en emoties. Soms kan het zijn dat ze meer prikkels binnenkrijgen dan ze aankunnen, wat kan leiden tot overprikkeling. Dit kan zich uiten in driftbuien, huilen, druk gedrag of juist terugtrekking.

Hooggevoelige kinderen nemen extra veel indrukken waar, waardoor zij sneller overprikkeld raken, vooral in onze prikkelrijke wereld. Het aanpassen van de omgeving is vaak niet voldoende. Door kinderen te leren omgaan met zowel externe prikkels als interne gedachten, kunnen zij met meer zelfvertrouwen opgroeien en minder hinder ervaren.

De omgeving veranderen wordt moeilijk en heeft ook minder effect op de lange termijn. Als jouw kind leert hoe het om kan gaan met de indrukken die binnenkomen maar ook met interne gedachtes, zal jouw kind minder last ervaren.

Maar wat kun je dan precies doen als ouder? En hoe pak je dat aan? Tijdens de avond worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Wat is prikkelverwerking?
  • Wat is hooggevoeligheid en hoe herken je het bij je kind?
  • Hoe voorkom je overprikkeling bij je kind?
  • Waarop kunnen ouders/verzorgers letten?
  • Praktische tips, tools en ruimte voor al je vragen.

Aanmelden

De avond duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Voor meer informatie en om aan te melden kun je terecht op www.bibliocenter.nl/activiteiten.

Deel dit bericht
Geef reactie