Vermeende brand in pand van Burger King

112 Bijgewerkt op 15 oktober 2024 om 13.57 uur Reageer 1 min. leestijd

Update – Dinsdagmiddag rond 12.30 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd vanwege brand in een gebouw langs de A2 bij Weert. De brand woedt in het pand van Burger King. Zowel medewerkers als gasten hebben het pand veilig kunnen verlaten.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse en heeft na verkenning vastgesteld dat de brandhaard zich bevindt in de afzuiging van het pand. Er zijn nog geen bluswerkzaamheden nodig, maar het restaurant blijft voorlopig wel dicht.

Een voorbijganger sloeg alarm toen rookontwikkeling werd waargenomen bij de technische installatie op het dak, waarbij ook zwarte roet zichtbaar was op de dakbedekking. Na een grondige verkenning door de brandweer bleek de situatie echter mee te vallen. Terwijl de gasten buiten van hun maaltijd genoten, voerde de brandweer een uitgebreide inspectie uit, waarbij ook een ladderwagen werd ingezet. Van een daadwerkelijke brand was gelukkig geen sprake. De zwarte roet op de dakbedekking kan ook het gevolg zijn van de dampen die de afgelopen jaren naar buiten zijn gekomen via de afzuiging.

Inmiddels is het sein veilig gegeven, en konden de medewerkers weer naar binnen. Het restaurant blijft vooralsnog gesloten voor gasten.

Deel dit bericht
Geef reactie