Gemeente Weert zoekt horecaondernemer voor Kasteelpark

Economie Reageer 2 min. leestijd

De gemeente Weert zoekt een horecaondernemer voor het vernieuwde Kasteelpark Nijenborgh. Het stadspark heeft de afgelopen jaren een grote metamorfose ondergaan. De middeleeuwse geschiedenis van het park is blootgelegd en de ruimte is flink uitgebreid. Met deze veranderingen nodigt het park nu uit voor een langer verblijf, wat versterkt kan worden door de toevoeging van een horecagelegenheid.

Geïnteresseerde horecaondernemers kunnen vanaf 17 oktober hun plannen indienen. De realisatie van dit project kan vanaf 2025 beginnen.

Mogelijkheden voor daghoreca in Kasteelpark Nijenborgh

Het omgevingsplan dat dit jaar is vastgesteld, biedt de mogelijkheid om daghoreca in Kasteelpark Nijenborgh te realiseren. De gemeente Weert heeft ervoor gekozen om dit via een eenvoudige procedure mogelijk te maken. Dit biedt kansen voor horecaondernemers die zich willen vestigen op deze unieke locatie.

Kleinschalige horecagelegenheid in het Kasteelpark

De horecagelegenheid zorgt ervoor dat bezoekers langer in het Kasteelpark blijven en dat het park ook een ontmoetingsfunctie krijgt. De gemeente Weert zoekt een horecaondernemer die een paviljoenachtig gebouw met een terras wil realiseren. Het paviljoen moet voorzien zijn van een openbare toiletvoorziening. De ondernemer draagt de kosten voor de bouw, terwijl de grond eigendom van de gemeente blijft.

Selectieproces voor horecaondernemers

Geïnteresseerde horecaondernemers kunnen hun plannen vanaf 17 oktober indienen via de website van de gemeente Weert. De gemeente Weert maakt op 25 februari 2025 de winnende ondernemer bekend. Na de bezwaarperiode, die op 17 maart 2025 eindigt, kan de bouw van de horecagelegenheid van start gaan, mits de benodigde vergunningen zijn verkregen.

Meer informatie: https://www.weert.nl/kasteelpark. Het is tot uiterlijk 12 december 2024 om 23:59 uur (lokale tijd) mogelijk om inschrijvingen aan te leveren via [email protected].

Deel dit bericht
Geef reactie