Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw SJG Weert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

De nieuwbouw van SJG Weert bereikte op donderdag 10 oktober een belangrijke mijlpaal: het hoogste punt is bereikt. Dit bijzondere moment werd gevierd samen met de bouwers. Drie zorgmedewerkers kregen de eer om naar de top van het gebouw te klimmen en daar een SJG-vlag te hijsen.

Een jaar geleden startte de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Will van Grimbergen, directeur vastgoed, blikt terug op het afgelopen jaar: “Er is hard gewerkt op deze bouwplaats. In een jaar tijd staan de contouren van ons nieuwe ziekenhuis. We zijn alle betrokkenen ontzettend dankbaar en trots op deze mijlpaal en op de goede samenwerking tussen BAM Bouw & Techniek en SJG Weert. Op naar volgend jaar; dan staan we hier weer met elkaar om de afronding van het volledige ziekenhuis te vieren.”

Voor neuroloog Harry Lövenich, SEH-verpleegkundige Esther Cuijpers en polikliniekmedewerker Daphne Anthonise was het bijzonder om het gebouw van binnen te zien. Ze deelden hun ervaringen: “Het was leuk om het gebouw in het echt te kunnen zien. Op sommige etages krijg je al een goede indruk van de ruimtes. We hebben nu nog meer zin om straks in het nieuwe gebouw te gaan werken!”

Toekomstbestendig ziekenhuis

De komende jaren maakt het huidige gebouw van SJG Weert plaats voor een modern, compact en duurzaam ziekenhuis. De bouw is nu in de eerste fase, waarin onder andere de spoedeisende hulp, IC, medische beeldvorming, spoedpost en apotheek op de begane grond komen. De poliklinieken worden op de eerste etage gevestigd.

De tweede verdieping zal onderdak bieden aan het Vrouw Moeder Kind-centrum en de dagbehandeling, terwijl de derde en vierde verdiepingen worden ingericht als verpleegafdelingen. Op de vijfde verdieping komen technische installaties.

Het nieuwe ziekenhuis biedt meer comfort en gemak voor patiënten, zoals meer eenpersoonskamers en kraamsuites, waarvan een is uitgerust met een bevalbad. Fase 1 wordt naar verwachting in de zomer van 2025 afgerond. Het ziekenhuis wordt eind dat jaar in gebruik genomen, terwijl fase 2 in 2030 klaar moet zijn.

Bekijk de video: https://youtu.be/qgCo7yhwnTo

Deel dit bericht
Geef reactie