Huiskamerfestival Weert trekt recordaantal bezoekers

Evenementen Reageer 2 min. leestijd

De derde editie van het Huiskamerfestival in Weert heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Met meer muzikanten en huiskamers dan tevoren, beleefde het festival een succesvolle dag vol intieme optredens.

In totaal traden 43 muzikanten op in bijna 130 optredens, verspreid over 40 huiskamers door heel Weert. Deze huiskamers werden omgetoverd tot sfeervolle podia voor singer-songwriters, pop-, rock- en jazzbands, kleinkunstenaars en zanggroepen.

Aandacht voor dialectmuziek

Een bijzondere toevoeging dit jaar was de extra aandacht voor dialectmuziek. Zo waren er optredens van acts als Freque d’Chance Bêre en PYURE Limbuganda Music, waarbij Limburgse en Oegandese muzikale invloeden samensmolten. Daarnaast stond Paul Hagayi & friends op het programma, een Afrikaanse gospelgroep met wortels in Congo. Paul Hagayi, die zichzelf in Nederland gitaar leerde spelen, werd begeleid door vrienden op piano en dwarsfluit.

Muziek voor breed publiek

Het festival is te danken aan de inspanningen van popcoördinator Linda Smeets en werd georganiseerd door Ambiance Events. Het biedt muzikanten de kans om zonder hoge kosten hun talent te presenteren aan een breed publiek. Tegelijkertijd krijgen bezoekers de unieke kans om live muziek te ervaren in hun eigen buurt, in de huiskamers van bekenden.

Vervolg Huiskamerfestival Weert

De organisatie kijkt met trots terug op deze succesvolle editie en ziet vol enthousiasme uit naar de volgende editie op zondag 5 oktober 2025.

Meer informatie is te vinden op www.huiskamerfestivalweert.nl.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

Deel dit bericht
Geef reactie