Kerst begint vroeg bij Goed Gebruikt Goed

Spotlight Reageer 4 min. leestijd

Kerst begint vroeg bij Goed Gebruikt Goed in Weert. Al vanaf begin oktober is de kerstafdeling in het pand aan de Graafschap Hornelaan 118H volledig opgetuigd. Maar goed ook, want er wordt volop gesnuisterd tussen de kerstballen, muziekdoosjes en sfeerverlichting.

Voorpret

“Vroeger wilde ik voordat Sinterklaas het land uit was geen kerst in huis halen, maar tijden veranderen. Nu zie je ook al maanden voor Pasen volop paaseieren in de winkel liggen, en in oktober dus al kerstartikelen bij Goed Gebruikt Goed”, aldus eigenaar Mario van den Boom. “Dat komt doordat we vorig jaar een verdieping extra hebben gebouwd en de ruimte hebben opengemaakt. Toen kwam er een kamer vrij die we moesten vullen, en dat deden we met kerstspullen. De reacties waren overweldigend, daar stond ik van te kijken!”

Vandaar dat ook dit jaar al vanaf oktober de kerstlampjes branden op de bovenverdieping van Goed Gebruikt Goed. Het is het werk van medewerkster Anja: “Ik ga er flink op los, dat vind ik wel leuk!” Spullen die het hele jaar door binnen zijn gekomen werden verzameld en de afgelopen weken door Anja zorgvuldig uitgestald. “Vooral na de kerst krijgen we zo veel spullen; ik kon niet eens meer lopen door die opslagruimte. Inmiddels is er al heel wat verkocht, dus ik blijf druk bezig met aanvullen om de doorstroming te bevorderen.”

Voor ieder wat wils

Binnen de vier muren van de kerstafdeling waant iedereen zich alvast even volledig in de decembersfeer: de lichten zijn gedimd en overal branden knusse kerstlampjes. “Je merkt echter wel dat oudere mensen minder goed kunnen lezen, dus soms gaat voor hen het licht wel even aan”, legt Anja uit. Op deze en vele andere manieren denken zij en haar collega’s volop met hun klanten mee.

“Heel geliefd zijn bijvoorbeeld de kerstbomen die ik al optuig”, zo gaat Anja verder. “Dan vragen mensen of ze de bomen in hun geheel kunnen meenemen en worden ze met ballen, slingers en lampjes erin in de auto gezet.” Ook oude kerstspullen doen het goed. “Muziekdoosjes bijvoorbeeld, die zijn allemaal al weg. Dat vinden mensen prachtig, echt die dingen die herinneringen naar boven brengen.”

“Oude kerstballen houden we zelfs apart”, zo vult Mario aan. “Die zijn heel erg gewild. Vooral die hele oude vogeltjes met pluimpjes of ingedeukte ballen, daar is enorm veel vraag naar.” De kerstballen duiken op tijdens bijvoorbeeld een huisontruiming en blijken veel waard te zijn. “Mensen komen er speciaal voor hiernaartoe en betalen er goed voor.” Om die reden liggen deze kerstballen in een vitrine bij de kassa en niet tussen alle andere kerstpullen op de kerstafdeling.

Warme kerst

Daar gaat het zo hard, dat Mario en Anja het nu al nauwelijks kunnen bijbenen. Mario: “Ooit denk ik: zouden we wel genoeg hebben? En toch ligt dan vóór oktober de hele ruimte al vol. Het klinkt raar, maar desondanks denk ik dat we dit jaar de kerst niet eens gaan halen, dat alles voor die tijd al weg is.”

Mocht je nog oude kerstspullen in huis hebben en iemand anders voor een klein bedrag een warme kerst gunnen, dan ben je dus ook van harte welkom om je spullen bij Goed Gebruikt Goed af te geven. De kringloopwinkel is iedere maandag tot en met zaterdag geopend. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Goed Gebruikt Goed.

Deel dit bericht
Geef reactie