Man steekt zwaar vuurwerk af tussen publiek tijdens kermisvuurwerkshow

112 Bijgewerkt op 3 oktober 2024 om 0.35 uur 1 reactie 1 min. leestijd

Update – Woensdagavond na de vuurwerkshow ter afsluiting van de kermis in Weert zorgde een man voor opschudding door zwaar vuurwerk af te steken midden in het publiek. Er was een harde knal te horen waarna mensen begonnen te gillen. Inmiddels heeft de politie bevestigd dat deze ontploffing niets te maken had met de officiële vuurwerkshow.

Een 25-jarige man uit de gemeente Sittard-Geleen is gearresteerd in verband met het incident. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Acht personen hebben zich bij de aanwezige hulpdiensten gemeld met gehoorklachten. Eén persoon werd direct naar de spoedpost gebracht.

Bij het evenement waren veel hulpverleners aanwezig. EHBO’ers boden snel hulp, samen met BOA’s, beveiligers en de politie. De verdachte werd bij de stadsbrug ingesloten door de aanwezige beveiligers, BOA’s en agenten, waarna hij werd gearresteerd.

Getuigen

De politie roept getuigen op om zich te melden als zij meer informatie of beeldmateriaal hebben van het incident. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Mensen met klachten als gevolg van de ontploffing worden ook verzocht zich te melden. Vermeld daarbij het zaaknummer 2024161251.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie