Meisje op fiets ernstig gewond nadat ze door auto is geschept

112 Bijgewerkt op 23 oktober 2024 om 23.34 uur Reageer 2 min. leestijd

De hulpdiensten werden woensdag om 21.20 uur gealarmeerd voor een ernstig verkeersongeval op de Regentesselaan in Weert. Een meisje op de fiets werd daar aangereden door een auto, waarbij ze ernstig gewond raakte.

Botsing

Het meisje stak de Regentesselaan over vanaf de Oudenakkerstraat, terwijl op dat moment een auto naderde. De automobilist kon niet op tijd remmen en schepte het meisje met de auto, waardoor ze tussen twee geparkeerde auto’s terechtkwam.

Veel hulp

Omwonenden reageerden direct en schoten te hulp. Ze belden de hulpdiensten terwijl het meisje schreeuwde van de pijn. Twee ambulances en meerdere politie-eenheden arriveerden kort daarna. Ook een traumahelikopter, die vanuit Rotterdam onderweg was, landde in Weert.

Traumahelikopter

Nadat het ambulancepersoneel het slachtoffer stabiliseerde, brachten ze haar naar het terrein van een tankstation aan de Ringbaan-Zuid. De traumahelikopter met aan boord het Mobiel Medisch Team (MMT) landde namelijk hier in de buurt, naast de Voergroep Zuid aan de Mastenbroekweg. Het MMT verleende extra ondersteuning bij de behandeling van het slachtoffer. Het meisje is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

De automobilist bleef ongedeerd, maar de politie nam hem mee voor verder onderzoek. Ondertussen vingen bekenden de geëmotioneerde moeder van het meisje op. De politie sloot de Regentesselaan af en startte een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Bekijk een video: https://youtu.be/BdNl_T_qMc4

Deel dit bericht
Geef reactie