Midden-Limburgse gemeenten zetten in op verkeersveiligheid

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Fietspad

De gemeenten in Midden-Limburg hebben nieuwe stappen gezet om de verkeersveiligheid in de regio te verbeteren. Op 10 oktober kwamen zes van de zeven wethouders samen in Haelen om afspraken te maken over verkeersveiligheid en mobiliteit. De wethouder van Leudal sluit later aan, maar heeft zijn deelname al bevestigd.

De afspraken draaien om drie belangrijke onderwerpen: verkeerslessen voor scholen, het verhogen van de verkeersveiligheid voor jongvolwassenen en ouderen, en de oprichting van “Midden Limburg Bereikbaar.” Deze organisatie richt zich op het veilig en duurzaam bereikbaar houden van de regio, met speciale aandacht voor verkeersveiligheid.

Al meer dan 25 jaar werken de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert samen aan verkeer en vervoer. Door de nieuwe afspraken wordt de samenwerking op het gebied van verkeersveiligheid verder versterkt en wordt er meer kennis uitgewisseld.

Wat doet Midden Limburg Bereikbaar?

Midden Limburg Bereikbaar ondersteunt bedrijven bij het stimuleren van duurzame mobiliteit onder hun medewerkers, zoals fietsen of het gebruik van openbaar vervoer. Daarnaast adviseren ze bedrijven over logistieke oplossingen om verkeersveiligheid te verbeteren en hinder bij grote projecten, zoals de renovatie van de A73-tunnels, te verminderen.

Verder voeren ze campagnes uit, zoals “Da’s zo gefietst,” die inwoners aanmoedigt vaker de fiets te gebruiken en zo bijdraagt aan een betere verkeersveiligheid.

Meer informatie is te vinden op: www.middenlimburgbereikbaar.nl

Deel dit bericht
Geef reactie