Munttheater Weert opent seizoen met bijzondere kunst en muziek

Theaterpubliek als Muse: spoken word artiest en kunstenaar geïnspireerd door bezoekers van Munttheater Weert

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Opening nieuw theaterseizoen | Foto door: Rob Nijpels Foto Studio

Afgelopen zaterdag opende het Munttheater Weert officieel het nieuwe theaterseizoen 2024/2025. De avond werd gekenmerkt door de onthulling van een jubileumkunstwerk, gemaakt door de Thornse kunstenares Angeles Nieto. Zij liet zich inspireren door het publiek dat al vijftig jaar geniet van de voorstellingen op het Weerter podium.

Munttheater Weert, plek voor iedereen

Het Munttheater stelde het publiek centraal, en zoals Angeles Nieto het verwoordde: “Dankzij hen bestaan wij, voor hen is al ons werk.” Het idee voor het kunstwerk ontstond toen zij vanaf het podium naar de zaal keek, gevuld met de iconische rode theaterstoelen. Deze stoelen vertegenwoordigen vijftig jaar aan onvergetelijke ervaringen van verschillende mensen: lachend, huilend, voelend, levend, en soms misschien zelfs slapend. Dit kunstwerk benadrukt dat het theater een plek is van en voor iedereen. Het is ook gebruikt als afbeelding op de cover van de programmabrochure voor het theaterseizoen 2024/2025.

Kunstwerk in foyer Munttheater

Het kunstwerk van Angeles Nieto is vanaf nu te zien in de foyer van het Munttheater. Het bestaat uit draadkunst die de diversiteit en connecties tussen het publiek symboliseert. De gouden draad staat voor vijftig jaar aan bijzondere herinneringen en ervaringen die met elkaar verweven zijn tot één prachtig geheel.

Gedicht Stadsdichter van Weert

Na de onthulling droeg Salma Ali, de Stadsdichter van Weert, een gedicht voor dat zij speciaal voor deze avond had geschreven: “Zitten wij in stoelen die ons naar een andere dimensie brengen. Het maakt niet uit wie je bent, we kijken allemaal door hetzelfde raam en zien dezelfde raketten op hetzelfde moment. Er volgt een explosie van verschillende emoties.” Dit gedicht, voor het eerst voorgedragen tijdens deze avond, sluit perfect aan bij de visie van het Munttheater.

Het Munttheater wil een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt, met een breed en toegankelijk programma voor de inwoners van Weert. Niet alleen een podium voor alle artiesten, ongeacht hun niveau, achtergrond of ervaring, maar ook een welkom voor een zo breed mogelijk publiek. Zodat iedereen in regio Weert van theater kan genieten.

Live muziek

De avond eindigde met een uitnodiging van directeur Sandra in ’t Groen aan alle aanwezigen om te genieten van de live muziek van The Chicago Funk, de officiële tribute band van Earth, Wind & Fire in Nederland. Samen werd het jubileumseizoen in gedanst.

Met het nieuwe seizoen voor de deur en dit prachtige kunstwerk als welkom voor alle bezoekers, blijft het Munttheater zorgen voor unieke herinneringen en ervaringen voor iedereen. Het motto blijft: samen genieten in het gezelligste theater van Limburg.

Meer informatie: www.munttheater.nl

Deel dit bericht
Geef reactie