Muzikale voorstelling ‘De Beecht’ van Jan Schroën in Stramproy

Uitgaan Reageer 1 min. leestijd

Op vrijdag 1 november presenteert Jan Schroën de nieuwe muzikale voorstelling ‘De Beecht’ in De Zaal in Stramproy. De voorstelling draait om woede, schuld en spijt en wordt ondersteund door live muziek van Fer Koolen uit Ell. Dit dialecttheater, met een sterke focus op emoties en menselijke conflicten, neemt het publiek mee in een verhaal over biechten en berouw.

Het biechten in perspectief

Biechten was vroeger geen keuze, maar een verplichting opgelegd door de catechismus. Zonder berouw kwam er geen vergeving. Dit roept de vraag op: hoe ga je om met je fouten en de schade die je anderen hebt toegebracht? Voor Jan Schroën werd dit het thema voor een muzikale theatervoorstelling.

De kern van ‘De Beecht’

‘De Beecht’ laat zien wat er schuilt achter het uiterlijk vertoon van fatsoen. Het stuk richt zich op rauwe emoties zoals woede, schuldgevoel en uiteindelijk spijt. Deze scherp omlijnde thema’s worden door Schroën in Stramproy op meeslepende wijze in beeld gebracht.

Praktische informatie

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 1 november om 20.00 uur in De Zaal, Mariastraat 1, Stramproy. Kaarten kosten € 15 en zijn verkrijgbaar via de website: https://www.l-event.nl/event/de-beecht-stramproy-1-november/. De Culturele Werkgroep Stramproy verzorgt de organisatie.

Deel dit bericht
Geef reactie