Nederweerter speculaas beste van Limburg

Onderscheidingen Reageer 3 min. leestijd
Foto via Heerschap Groep

Nederweert – Voor het derde jaar op rij is de speculaas met amandel van Bakkerij Heerschap uitgeroepen tot de beste van Limburg. Banketbakkers Wim en Ruud namen samen met bedrijfsleider Bernd de award in ontvangst.  

Uitgebreide keuring 

Er werden maar liefst 249 speculaasproducten van ambachtelijke bakkers uit heel Nederland gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorieën speculaas met amandelen, speculaas zonder amandelen en gevulde speculaas. De speculaas met amandelen van Bakkerij Heerschap kreeg het hoogste gemiddelde cijfer en dus mogen zij deze het komend jaar ‘De beste Speculaas met amandelen van de provincie Limburg’ noemen. Wim: ‘’Fantastisch om voor het derde jaar op rij als winnaar uit de bus te komen! We houden van ons vak en bakken onze producten iedere dag met veel plezier. Om dan beloond te worden voor ons werk is extra speciaal.’’ 

Speculaas 

De speculaas van Bakkerij Heerschap wordt al jaren gemaakt volgens ‘grootmoeders recept’. Om de receptuur te blijven verbeteren wordt er soms nét iets meer of minder van het ene ingrediënt toegevoegd. Aan de beoordeling van de speculaasjes is te zien dat dit niet voor niets is geweest: de score van de vakjury was ongekend hoog en daarmee de allerhoogste score ooit. Ze waren unaniem lovend over de smaak, het model, de kleur, de vorm, de bakaard en het aroma van de speculaas.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Bernd in ontvangst genomen. Bernd Janissen reageert: “Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doet om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op onze prijs.”

Altijd om de hoek 

De beste speculaas van Limburg en alle andere producten uit het assortiment van de bakkerij uit Nederweert zijn te vinden in de Albert Heijn Heerschap supermarkten in Haelen, Heythuysen, Nederweert en Weert.  

Deel dit bericht
Geef reactie