Ontdek industriële geschiedenis Weert tijdens stadswandeling

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Artola aluminiumfabriek in Weert

Op zondag 13 oktober organiseren de Weerter stadsgidsen de open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’, waarbij de industriële geschiedenis van Weert centraal staat. De wandeling begint met een korte film die inzicht geeft in de industriële ontwikkeling van Weert door de jaren heen.

De wandeling start om 14.00 uur bij Antje van de Statie, direct na het vertonen van de film, en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De deelnamekosten zijn 6 euro (gratis voor kinderen tot 12 jaar), inclusief de film en een kop koffie of thee. Aanmelden is vereist via [email protected], met vermelding van het aantal deelnemers en de keuze tussen koffie of thee.

Weerter industriële geschiedenis in vogelvlucht

Weert beleefde haar Gouden Eeuw eerder dan West-Nederland, maar de handel stagneerde tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Pas in de 19e en 20e eeuw bloeide Weert opnieuw op, mede dankzij de aanleg van infrastructuur zoals kanalen, wegen en spoorlijnen. Deze ontwikkelingen gaven de industriële geschiedenis van Weert een belangrijke impuls.

Wandel door industriële verleden

De wandeling begint bij het station, passend bij de film die de industriële geschiedenis van Weert illustreert. De route voert langs de Stationsstraat, Singel en Fatima naar de Parallelweg. Onderweg vertelt de gids over historische gebouwen en toont (lucht)foto’s van de eerste industriële wijk van Weert.

Bezoek voor meer informatie www.stadsgidsenweert.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie