Politie tikt fietser omver tijdens achtervolging

112 Reageer 1 min. leestijd

Afgelopen nacht vond er op de Suffolkweg-Zuid in Weert een achtervolging plaats. De politie zette de achtervolging in op twee fietsers die volgens getuigen betrokken waren geweest bij een auto-inbraak. Bij de achtervolging werd een fietser omver getikt door een politieauto.

Achtervolging fietsers

De achtervolging eindigde bij het fietspad ter hoogte van de spoorbrug, waar een van de fietsers door een politieauto werd aangetikt. De fietser kwam hierdoor ten val en werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Na de medische controle werd de fietser, samen met de andere verdachte fietser, aangehouden.

Brandlucht

De politieauto raakte beschadigd tijdens de achtervolging, wat leidde tot een brandlucht. Uit voorzorg werd de brandweer opgeroepen om een nacontrole uit te voeren op het politievoertuig. Gelukkig bleek er geen direct brandgevaar meer te zijn.

Ondersteuning

Ook de Koninklijke Marechaussee werd ingeschakeld om de politie te ondersteunen bij de aanhoudingen. De Forensische Opsporing heeft ter plaatse nog een onderzoek uitgevoerd. De politie is in elk geval erin geslaagd om de twee vluchtende verdachten aan te houden.

Deel dit bericht
Geef reactie