Praatcassette opent gesprekken tijdens Eten met Franciscus

Evenementen Reageer 2 min. leestijd

Het Franciscus Huis Weert organiseerde woensdag de vierde editie van ‘Eten met Franciscus’. Dit evenement, dat onderdeel is van de Week tegen Eenzaamheid, bood een unieke kans om samen te komen, te genieten van een heerlijke maaltijd en te luisteren naar muziek. Dit jaar werd ook de ‘Praatcassette’ geintroduceerd. Van 11.00 uur tot 14.00 uur stond het Franciscus Huis in het teken van verbinding en gezelligheid.

Tijdens het evenement stond het motto ‘een tafel voor iedereen’ centraal. Dit jaar werd extra nadruk gelegd op het samenbrengen van mensen. Bezoekers kregen niet alleen een maaltijd, maar konden ook genieten van een akoestisch optreden. De muzikant liep langs de tafels en speelde korte, intieme concertjes, wat zorgde voor een ontspannen sfeer waarin mensen makkelijk met elkaar in gesprek gingen.

Praatcassette zorgt voor diepere gesprekken

Nieuw dit jaar was de introductie van de ‘Praatcassette’. Dit was een videocassettehoes gevuld met kaartjes vol gespreksonderwerpen, bedoeld om leuke gesprekken op gang te brengen. Daarnaast wisten sommige ouderen ook de smartphone goed te gebruiken om foto’s te tonen, wat bijdroeg aan de interactie.

Leerlingen en vrijwilligers zorgen voor smakelijke maaltijden

Net als voorgaande jaren werd de maaltijd verzorgd door leerlingen van Het Kwadrant. Zij bereidden heerlijke broodjes en soep en hielpen, samen met vele vrijwilligers, bij de bediening. Deze samenwerking tussen jongeren en ouderen zorgde voor een versterking van de gemeenschapszin en bracht nieuwe verbindingen tot stand.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

Deel dit bericht
Geef reactie