Scouts verkennen de wereld vanuit Weert tijdens JOTA-JOTI

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Vorige week vond het jaarlijkse JOTA-JOTI scoutingevenement plaats in Weert. Tijdens dit evenement maken scoutinggroepen van over de hele wereld contact met elkaar via zendamateurs en internet. Scouting Sint Job Leuken-Weert en Scouting Nederweert bundelden hun krachten om een bijzonder weekend voor alle leden te organiseren.

Op vrijdagavond namen de oudste leden en de leiding deel aan Expeditie Joti, een speciaal spel van Scouting Limburg voor Limburgse scoutinggroepen. Terwijl een team op locatie opdrachten uitvoerde, loste een ander team in het scoutinggebouw online puzzels op om nieuwe bestemmingen te vinden. Zo ontstond een avontuur vol samenwerking en uitdaging.

De zaterdag stond in het teken van een spelmiddag voor alle leden. Door de wijk Leuken heen waren er verschillende activiteiten, gericht op communicatie en zenden. Kinderen speelden memory, bouwden met Duploblokken en gingen met peilzenders op zoek naar verborgen aanwijzingen. Ze maakten ook kennis met kleurgestuurde mini-robots en bezochten een “ranjafabriek.” Elk voltooide spel leverde punten op, en het winnende team mocht met een prijs naar huis.

’s Avonds genoten de oudste leden van een uitdagend avondspel door Weert. Na afloop heerste er nog lang een gezellige sfeer in het scoutinggebouw, vol verhalen en herinneringen aan een geslaagd weekend.

Geïnteresseerd in een van de bijeenkomsten van Scouting Sint Job of Scouting Nederweert? Bezoek dan www.scoutingsintjob.nl of www.scoutingnederweert.nl voor meer informatie.

Deel dit bericht
Geef reactie