Seizoensafsluiting bij Eynderhoof met speciale activiteiten

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Nederweert-Eind – Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind nadert zijn seizoensafsluiting en sluit op 1 november zijn deuren. Tot die tijd zijn er nog volop speciale activiteiten te beleven tijdens deze seizoensafsluiting. Eynderhoof biedt bezoekers de unieke kans om regionale ambachten en het cultureel erfgoed uit de Peel van dichtbij mee te maken. De seizoensafsluiting markeert het einde van een periode vol evenementen en ontmoetingen.

Aanloop naar seizoensafsluiting bij Eynderhoof

Tijdens de laatste weken voor de winterpauze zijn er nog bijzondere activiteiten te beleven. Zo kunnen kinderen op woensdag 16 oktober timmeren en een rit maken met de huifkar. Zondag 20 oktober staat volledig in het teken van de traditionele ambacht van stroop koken. Woensdag 23 oktober is er een speciale dag vol textiel, keramiek en stroop voor kinderen. Op zondag 27 oktober vindt de traditionele verkoopdag van oude spullen en gebruiksartikelen plaats. Als afsluiter kunnen kinderen op woensdag 30 oktober deelnemen aan ouderwetse Hollandse spelen.

Eynder Pieck Festeyn

Op 14 en 15 december staat het Eynder Pieck Festeyn gepland. Dit evenement maakt onderdeel uit van de festiviteiten rondom de seizoensafsluiting van Eynderhoof. Het museum wordt dan omgetoverd tot een sprookjesachtig dorp, geïnspireerd door de tekeningen van Anton Pieck. Honderden figuranten, kunstenaars, muziek en de kerstman zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Aanmelden via de website is aanbevolen, want vol is vol.

Een unieke plek om cultuur te beleven

Eynderhoof blijft een bijzondere ontmoetingsplek waar bezoekers kunnen genieten van het behoud van cultureel erfgoed en oude ambachten. De seizoensafsluiting biedt een laatste kans om dit jaar te genieten van alles wat het museum te bieden heeft. Meer informatie over de seizoensafsluiting, activiteiten en vrijwilligerswerk is te vinden op de website en sociale media.

Eynderhoof is gelegen aan Milderspaât 1, 6034 PL Nederweert-Eind.

Deel dit bericht
Geef reactie