Sint Martinuskoor uit Weert schittert in Roermond

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Ingestuurde foto

Afgelopen zaterdag 12 oktober vond in de St. Christoffelkathedraal in Roermond de investituur (aankleding) plaats van 12 nieuwe leden van de Ridderlijke Orde van het Heilig Graf van Jeruzalem. Het Sint Martinuskoor uit Weert was gevraagd om deze plechtige eucharistieviering met drie bisschoppen op te luisteren.

De Ridderlijke Orde van het Heilig Graf van Jeruzalem is in 1114 door de toenmalige paus gesticht. De orde heeft wereldwijd 35.000 leden, waarvan 350 in Nederland. Iedere anderhalf jaar is er een bijeenkomst, telkens in een ander bisdom, waarin de novieten van diverse symbolen worden voorzien. De bestaande ridders en edelvrouwen zijn daarbij ook aanwezig. Dit jaar viel de eer te beurt aan het bisdom Roermond.

Voor het kerkelijke zangkoor van de St. Martinusparochie in Weert was het een grote eer deze bijeenkomst op te mogen luisteren. Met Jean-Pierre Steijvers als organist, Tim Giesbers als dirigent, Ellen Valkenburg als soliste en diverse gastzangers werd een fantastisch programma neergezet. Dit met begeleiding van de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Militaire kapel met Jos Zegers als dirigent. Het koor zong op het oksaal en het orkest speelde beneden in de kerk. Het was een grote kunst om alles synchroon te laten verlopen, en dat is zeker gelukt.

Het geheel klonk volgens het publiek overweldigend, zeker met stukken als ‘King All Glorious’ van Wesley en ‘Hallelujah’ uit de Messiah van Händel. Na afloop van de dienst regende het complimenten. Alle musici, dirigenten, leden en gastzangers van Sint Martinuskoor mogen dan ook zeer tevreden terugkijken op deze prachtige viering.

Deel dit bericht
Geef reactie