Soulex Presents 2024 in het Zuiderpoortcafé in Budel

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Budel – Muziekvereniging Soulex presenteert al jarenlang bandavonden met een aantal verschillende concepten. In het verleden werden deze evenementen georganiseerd in de Borgh, later in het zaaltje van de Wielerbaan en sinds 2010 in het Zuiderpoortcafé in Budel. Op 9 november aanstaande staat daar ‘Soulex Presents…’ weer op de planning. Een drietal bands zullen deze avond ten tonele verschijnen.

Allereerst zal The Brood uit Weert zijn opwachting maken. Zoals de naam al doet vermoeden is The Brood een tributeband en een ode aan Herman Brood & His Wild Romance. Vijf ervaren rockers en twee bombita’s blazen Broods opzwepende rock ’n roll nieuw leven in. Zij houden de muzikale erfenis van Neerlands grootste rock ’n roll legende dan ook springlevend.

Vervolgens komen de vier heren van Portland Rider helemaal uit de omgeving van Rotterdam om op het Soulex-podium te spelen. Deze band startte in 2007 onder dezelfde naam als een soloproject van gitarist en componist Rick, maar bestaat sinds 2020 uit de huidige bezetting. De bandleden spelen eigen nummers, die te scharen zijn onder het genre pop, (rauwe)(blues)rock, ska of indie. Volgens de reviews van diverse organisatoren, magazines en radiostations doen ze dat zeer verdienstelijk.

Als derde en laatste band van de avond zal Patch24 het podium betreden. De vier heren van deze uit het midden van het land afkomstige band spelen pas samen sinds december 2023 in de huidige bezetting, maar dat is niet te horen. Hun eigen songs met dampende drums, dienende gitaarlijnen, virtuoze baspartijen en een meeslepende rauwe stem vormen een verrassende en toch herkenbare sound, vol roots met invloeden van seventies tot nu. De stijl kan omschreven worden als een variatie van pop, blues, country en rock.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 9 november 2024
  • Locatie: Zuiderpoortcafé, Sportlaan 7 in Budel
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Entree: gratis
  • Meer informatie: www.soulex.nl
Deel dit bericht
Geef reactie