Spannende zaklamprondleidingen door de molens van Stramproy

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Spannende zaklamprondleidingen

Op 26 oktober kun je deelnemen aan spannende zaklamprondleidingen door de molens van Stramproy. Tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht doven we de lichten, waardoor bezoekers een unieke kans krijgen om de molens Sint Jan en De Nijverheid onder de sterrenhemel te verkennen, enkel verlicht door zaklampen.

Ontdek de molens van Stramproy

Normaal gesproken verlichten we de molens ’s avonds sfeervol, maar tijdens deze speciale avond blijft ook hier alles donker. Zodra de zon om 18.21 uur ondergaat, creëert de duisternis een mysterieuze sfeer rond de molens. Bovendien zorgen de Halloween-versieringen en de uitdaging van het beklimmen van de steile trappen ervoor dat de zaklamprondleiding door de molens van Stramproy een onvergetelijke ervaring wordt. Bezoekers ontdekken met slechts een zaklamp de binnenkant van de molens.

Praktische informatie over de zaklamprondleidingen

De molens zijn geopend van 18.21 uur tot 21.00 uur. De zaklamprondleidingen door de molens van Stramproy zijn gratis toegankelijk. Kinderen mogen uiteraard ook deelnemen, zolang ze zelfstandig trap kunnen lopen onder begeleiding van een volwassene (één begeleider per kind). De molens bevinden zich op de volgende locaties: Sint Jan (Molenweg 16) en De Nijverheid (Veldweg 54).

Nacht van de Nacht: aandacht voor lichtvervuiling

De Nacht van de Nacht, een jaarlijks evenement georganiseerd door natuur- en milieuorganisaties, vraagt aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling en energiebesparing. Tijdens dit evenement doven gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting om bewustwording te creëren. Nederland behoort tot de meest verlichte landen ter wereld, wat schadelijk is voor zowel mens als natuur. Te veel kunstlicht leidt ’s nachts tot slaapproblemen en stress bij mensen, terwijl dieren zoals vogels en vleermuizen hier ook hinder van ondervinden. Beleef tijdens deze nacht hoe het is om de molens van Stramproy volledig in het donker te aanschouwen.

Deel dit bericht
Geef reactie